Időpont kérése
Kérdések-tanácsok Időpont kérése

Az éjszakai fogcsikorgatás következményei

Ön csikorgatja vagy szorítja a fogait éjszaka? Ébredt már arra, hogy zsibbad a keze? Ilyen és még számos más problémát okozhat a hibás fogsorzáródás
Bővebben

Ínyproblémák esetén is szájvíz

A szájüregben természetes körülmények között jelen lévő egyes baktériumok túlszaporodása felelős az ínybetegségek jelentős részéért. A nem megfelelő fogtisztítási szokások, de az általánosan gyenge immunrendszer vagy más hajlamok is okozhatják a száj...
Bővebben

Várandósan a fogorvosnál?

Egy kismama mindent megtesz azért, hogy születendő gyermeke egészségesen jöjjön a világra! Kevesen tudják, ám a terhesség időszakában ugyanolyan fontos a rendszeres fogorvosi vizsgálat, mint bármely más szűrővizsgálat.
Bővebben

A fogköztisztítás fontossága

Sokak számára az otthoni fogápolás egyet jelent a fogak felszínének tisztán tartásával, pedig a fogszuvasodásért a legtöbb esetben a fogak közötti résekben megtelepedő baktériumok a felelősek, ezért a fogközök tisztítására fokozott figyelmet kell for...
Bővebben

Ellenségünk - a fogszuvasodás

A fogszuvasodás a világ egyik legelterjedtebb betegsége, amely a fogak érzékenységét, fájdalmát, végül akár azok elvesztését is okozhatja.
Bővebben

Hogyan mossuk gyermekünk fogát?

Az első fogak előbújásakor már érdemes elkezdeni a fogmosást. Ahogy cseperedik a gyermek, minél több foga van, annál fontosabb, hogy megtanítsuk neki, a renszeres és helyes fogmosás technikáját.
Bővebben

Flouridos kezelés

Mi az a flourid? Miért van szükségünk rá? Miért lehet káros, ha kevés flourid van a szervezetünkben? Mit  kell tenni, hogy pótoljuk a hiányzó mennyiséget? Hogyan történik a flouridos kezelés?
Bővebben

Megelőző preventív eljárások

A fogászati prevenció a szájüreg és a fogak kóros folyamatainak meggátolása, a már kialakult károsodások előrehaladásának lassítása. A preventív tevékenység a fogászatban elsősorban a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzésére irányul.
Bővebben

Fogápolás - bölcsességek vagy tévhitek?

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják. És joggal, ők ugyanis tudják, milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus tévhitet a fogápolással kapcsolatban.
Bővebben

10 lépés az Ön tökéletes mosolyáért!

A tökéletes mosoly egy kis odafigyeléssel ma már mindenki számára elérhető! Kövesse tanácsainkat, hogy az Ön mosolya is tökéletes legyen!
Bővebben